Life Coaching

man-standing-on-a-mountain-top.jpg

Ce este Coaching-ul?

Coaching-ul utilizeaza strategii care creeaza schimbări permanente. Coaching-ul usureaza procesul transformarii, intelegerea si depasirea momentelor de criza. Este un demers de dezvoltare personala focalizat pe solutii.

Coaching-ul este arta ascultării autentice (sacre), nu este o arta a interogarii. Coach-ul nu sfatuieste niciodata, din postura inteleptului experimentat. Coach-ul se preocupa sa-l facă pe client constient de cadrul lui de referinta, de valorile lui. Coach-ul sprijina maturizarea si dezvoltarea observatorului personal al fiecaruia.

Fiinele umane sunt creaturi cu multe fatete. Identitatea noastra este alcatuita din suma totala a faptelor, a trasaturilor, dar si a valorilor si a credintelor noastre. Fiecare latura a noastra reflecta o fateta diferita. Exista in noi o dimensiune matura, care este responsabila si independenta, dar si una infantila, care se teme sa se dezvolte si sa devina tot ceea ce putem noi fi. Exista o latura masculina si o alta feminina. Muncitorul, rebelul, parintele, altruistul, eroul si victima, toate pot coexista in cadrul aceleiasi personaliti.

De ce coaching?

Atunci cand se ciocnesc dimensiunile diferite ale unei persoane, asa cum se intampla cand sinele se teme de schimbare ori, dimpotriva, este dornic de aventura, putem descoperi ca suntem blocati in propria viata. O parte din noi doreste schimbarea, pe cand cealalt se agata de starea actuala. Cum trecem de acest impas pentru a prelua controlul asupra propriei vieti ? Ce trebuie sa facem pentru a deveni mai organizati, pentru a ne redescoperi puterea si pasiunea ? Pentru a raspunde la toate aceste intrebari trebuie sa intelegem ce anume ne conduce si ne motiveaza.

Atunci cand te pui in valoare atragi oameni si experiene care iti imbunatesc viata si iti reflecta imaginea de sine pozitiva. Credinta in sine iti ofera energie, concentrare si incredere. Cu cat esti mai contient de ceea ce este unic in tine, cu atat poti fi mai creativ in proiectarea vieii tale. Life coaching iti arata cum sa faci toate acestea.

Servicii de Life Coaching

Dezvoltare personala

Cumulul activitatilor care imbunatatesc constientizarea si identitatea, dezvolta talentele si potentialul uman, imbunatatesc calitatea vietii personale si profesionale si contribuie la realizarea obiectivelor si aspiratiilor proprii.

Spiritual Coaching

Experimentarea unui „spatiu interior” dincolo de cuvinte si concepte, o experienta care integreaza triada Corp-Minte-Spirit, traita corporal si senzorial

Coaching pentru relatii

Harta diferentelor din cuplu, comunicarea eficienta si gestionarea „crizei”,  principiile relatiilor echilibrate, intimitate, fertilitate, echilibru masculin – feminin.

Coaching pentru parinti si copii

Gestionarea comportamentelor distructive la copii si echilibrarea relatiilor de familie. Construirea unui pod de comunicare intre lumea parintelui si a copilului : limbajul emotiilor, mesajele verbale si non-verbale, cuvintele care fac diferenta, recadrarea unor situatii problema.

Mentoring

Diferit de coaching, mentoring-ul se focalizeaza in special pe cariera. Inseamna ascultare activa, oferirea de informatii si sugestii, autodezvaluire, crearea unui context de incredere si siguranta, sprijin si valorificarea potentialului. Mentorul este orientat catre dezvoltare, impartaseste din cunoştintele si experienta lui, are rol de invatator care foloseste tehnici de autocunoastere si sprijina mentee-ul sa-si găsească propria directie.

„Ai grija cu ce iti hranesti visele. Hraneste-le cu griji si cu temeri si vor rasari buruieni care iti vor sufoca visele, lasandu-le fara viata. Hraneste-le cu optimism si cu solutii si vei culege succes. Cauta intotdeauna modalitile de a transforma o problema intr-o sansa de a obtine succesul. Cauta intotdeauna modalitati de a-ti hrani visul.“ Lao-Tzî (secolul VI î.H., fondatorul taoismului).

1610896_835949403145176_5636265534192507520_n

 

Initiaza o programare: